У Лукашенка озвучили причину вибухів на військовому аеродромі «Зябрівка»

Оборонне відомство країни-союзника Росії у війні проти України Білорусі оприлюднило офіційну заяву щодо того, чому на військовому аеродромі «Зябрівка» вночі було чути вибухи.

Олександр Лукашенко

Україна ввела санкції проти Білорусі. Фото - liga.net

Як інформує «НБН», у прес-службі Міноборони Білорусі заявили, що вибухи та спалахи в нічний час на військовому аеродромі «Зябрівка» – це наслідки займання двигуна «однієї з одиниць техніки».

Дослівно з оприлюдненого повідомлення:

“Десятого серпня, близько двадцяти третьої години, коли був контрольний пробіг однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна, сталося її займання. Особовим складом було вжито своєчасних заходів щодо гасіння техніки. Ніхто не постраждав”.

У свою чергу Телеграм-канал «Білоруський гаюн» наголосив на певній невідповідності. Повідомлення про щонайменше вісім спалахів на аеродромі почали надходити з 00 години 30 хвилин, одинадцятого серпня. А ось Міністерство оборони Білорусі інформує, що інцидент на військовому аеродромі стався приблизно о 23 годині, десятого серпня.

У той же час провладні Телеграм-канали інформували, що на аеродромі все добре, і жодних позаштатних ситуацій не відбувається.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, чому Білорусь не має наміру офіційно визнавати ОРДЛО.

Exit mobile version