У ISW заявили про продовження Росією підготовки до показових страт у Маріуполі

В окупованому Маріуполі триває підготовка так званої влади до проведення показових процесів та ймовірних розстрілів українських військовополонених, які захищали завод «Азовсталь».

Камерная филармония Мариуполя

В Мариуполе оккупанты хотят устроить показательный "суд". Фото - censor.net

Як повідомляє «НБН», про це йдеться у прес-релізі експертів ISW.

Американські фахівці стверджують, що зараз мета путінської армії – зробити так, щоб маріупольська філармонія перетворилася на в’язницю. Також вони мають намір побудувати особливий «бункер», у якому будуть обставлені клітини та коридори для прийому в’язнів. Вже відомо, що окупанти можуть провести суд 24 серпня.

Тим часом у Головному управлінні військової розвідки України виступили із заявою від імені сил оборони та безпеки нашої країни. У ньому закликають усю цивілізовану світову спільноту не дозволити проведення анонсованого суду над представниками українських Збройних сил у захопленому Маріуполі.

Раніше стало відомо про плани російських окупантів провести судилище над українськими військовополоненими. До того ж для цього обрали День незалежності України.

Водночас у соціальних мережах повідомлялося про вкрай високу смертність у медичних закладах Маріуполя. Причиною цього є нестача лікарів та медикаментів.

Exit mobile version