Папа Римський заявив, що війна в Україні відволікає увагу від глобальної проблеми

Папа Римський Франциск вважає, що війна в Українській державі відволікає увагу та ресурси від глобальної продовольчої кризи. Зокрема, понтифік вважає, що не можна допустити гуманітарної катастрофи у Сомалі.

Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск. Фото – apnews.com

У неділю, 14 серпня, під час свого щотижневого виступу понтифік закликав надати термінову продовольчу допомогу Сомалі та іншим країнам Східної Африки, інформує «НБН» з посиланням на Reuters.

Франциск заявив паломникам та туристам на площі Святого Петра, що він стурбований тим, що війна в Україні відволікає увагу та ресурси від «цілей, які потребують більшої відданості» – освіти, охорони здоров’я та боротьби з голодом.

Говорячи про кризу у Східній Африці, Папа Римський повідомив, що люди в цьому регіоні страждають через посуху і живуть у небезпечних умовах, тому світові важливо терміново відреагувати на цю надзвичайну ситуацію.

Нагадаємо, що понтифік збирався приїхати до України у серпні. Представник Ватикану повідомив, що Папа Римський також готовий прибути з візитом до Росії. Раніше Франциск неодноразово наголошував, що він хоче побувати в Москві перш, ніж відправитися до Києва.

Exit mobile version