РФ перекине 3-й АК для посилення наступу в Україні: в ISW припустили, що це змінить

Влада держави-окупанта Російської Федерації має намір відправити в Україну підрозділи третього АК.

Війска РФ

Чи буде повторний наступ у лютому? Фото - liga.net

Як інформує “НБН”, в Інституті вивчення війни (ISW, США) припустили, що такі дії Кремля навряд чи зможуть створити ефективну бойову міць.

За даними американських експертів, Росія перекине 3-й АК в Україну для того, щоб відновити наступальні операції. Ймовірно, це буде у напрямку до Донецька, а також на південному напрямку.

Зазначається, деякі батальйони перекидаються на передову відразу після того, як пройшли скорочену підготовку. В ISW припустили, що російські війська хочуть запровадити 3-й армійський корпус для посилення настання під Донецьком. Адже російський рух у Пісків, Мар’їнки та Авдіївки практично зупинено.

Крім того, частини 3-го АК можуть розгорнути на території поблизу Херсону.

Але навіть незважаючи на такі дії окупантів, це навряд чи допоможе створити ефективну бойову міць.

Там вважають, що особовий склад безлічі частин третього армійського корпусу дуже слабо навчені та дисципліновані. Понад те, вони фізично хворі, які вік вже старий. Але при цьому вони дуже добре озброєні. Вони не мають БМП-3, танки Т-80БВМ, а також Т-90М. Зі стрілецької зброї вони мають автомати Калащникова 12.

Насамкінець в Інституті вивчення війни додали, що наступальні можливості Російської Федерації на території Херсонської області погіршилися ще більше, якщо дивитися на звіти ЗСУ.

Exit mobile version