В МЗС Китаю вперше дорікнули Росії за атаки на Україну після масованих ракетних обстрілів 10 жовтня

У Міністерстві закордонних справ Китаю відреагували на масовану ракетну атаку, яку влаштували російські окупанти в понеділок, 10 жовтня. Вперше за час повномасштабної війни Пекін дорікнув Москві.

Китай

Китай. Фото – ria.ru

Прес-секретар МЗС КНР Мао Нін під час чергового брифінгу для представників ЗМІ повідомила, що Китай звернув увагу на численні вибухи у містах України 10 жовтня, інформує «НБН» з посиланням на The New York Times.

За словами представника міністерства закордонних справ Китаю, всі держави заслуговують на повагу їхнього суверенітету та територіальної цілісності.

Мао Нін зазначила, що потрібно докласти зусиль для мирного вирішення ситуації. Вона додала, що Пекін сподівається на зниження ескалації та врегулювання питання шляхом переговорів.

Зазначимо, що раніше у КНР утримувалися від критики російського керівництва, і всі заяви адресувалися і Москві, і Києву. Проте дипломатичне формулювання МЗС Китаю після ракетних ударів по Україні 10 жовтня – недвозначний докір Кремлю.

Раніше на масовану ракетну атаку РФ відреагували у Німеччині. У Міністерстві оборони ФРН пообіцяли прискорити передачу Україні першої із чотирьох систем ППО для захисту мирного населення від ворожих обстрілів.

Exit mobile version