У НАТО відреагували на заяви Росії щодо створення Україною «брудної бомби»

В Організації Північноатлантичного договору відреагували на звинувачення російською стороною України у нібито створенні «брудної бомби». Більше того, генсек НАТО застеріг Кремль від застосування неправдивих заяв як привід для ескалації війни.

Єнс Столтенберг

Столтенберг про війну РФ проти України. Фото - slovoidilo.ua

Як повідомляє «НБН», в інтерв’ю виданню Politico у понеділок, 24 жовтня, Столтенберг заявив таке:

«Заяви щодо того, що Українська держава готується застосовувати «брудні бомби» на території своєї країни, є абсолютно абсурдними».

Він додав, що говорити зараз про використання Києвом «брудної бомби» на власній території, яку ЗСУ так важко звільняють, є абсурдним.

«Ми дуже стурбовані тим, що це є частиною тієї моделі поведінки, яку ми раніше бачили з боку Російської Федерації. Це було у Сирії. Але також на початку війни, або безпосередньо перед її початком у лютому 2022. Зараз йдеться про те, що Російська Федерація звинувачує інших у тому, що вони роблять те, що мають намір робити самостійно», – підкреслив генсек НАТО.

Він також застеріг Російську Федерацію від того, щоб вона використала хибні звинувачення «як будь-який привід для подальшої ескалації бойових дій в Україні».

Раніше ми писали, що Столтенберг зробив заяву про необхідність збільшити постачання допомоги Україні.

Exit mobile version