Це останні витки конфлікту – Курт Волкер озвучив прогноз щодо завершення війни в Україні

Американський дипломат, колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, висловився про терміни завершення російсько-української війни.

Курт Волкер

Курт Волкер. Фото – radiosvoboda.org

В інтерв’ю литовському виданню LTR.It екс-спецпредставник Держдепу США з питань України заявив, що, на його думку, війна, розв’язана Російською Федерацією, може закінчитися у 2023 році, інформує «НБН».

За словами Волкера, фіналом війни має стати беззаперечна поразка країни-окупанта, проте навіть після цього загроза сусіднім державам з боку РФ не зникне. Єдиний спосіб гарантувати безпеку в Європі, за переконанням дипломата, це прийняти Україну, Молдову та Грузію до Північноатлантичного Альянсу.

Колишній спецпредставник Держдепу вважає, що кремлівський диктатор Володимир Путін не зацікавлений у переговорах із Києвом, він відчайдушно намагається досягти військових цілей, яких не в змозі досягти. Волкер переконаний, що президент-агресор не відступить, що матиме наслідки для нього та Росії після поразки у війні.

«Це останні витки конфлікту», – запевнив дипломат, додавши, що Путін не має засобів і ресурсів для наступу та утримання окупованих територій.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що Путін має намір продовжувати війну проти України та наступного року. Експерти озвучили військові плани диктатора.

Exit mobile version