Тегеран почав використовувати залежність Москви від поставок дронів-камікадзе: в ISW розповіли, що Іран хоче натомість

Влада Тегерана вже почала використовувати залежність країни-агресора Російської Федерації від поставок Іраном Москві ударних БПЛА-камікадзе. Чого ж хочуть в обмін на це іранська влада? Про це ви можете прочитати далі у матеріалі.

БПЛА "Араш-2"

Що Іран хоче взамін від РФ? Фото - liga.net

Як інформує «НБН», фахівці Інституту вивчення війни (ISW, США), заявили, що в обмін на постачання дронів-камікадзе військам Росії, Іран хоче допомоги в реалізації ядерної програми.

Дослівно з оприлюдненого повідомлення:

“Російська Федерація закуповує системи озброєнь іранського виробництва, щоб вирішити проблему виснаження власне арсеналу високоточних боєприпасів”.

На думку аналітиків, Іран, ймовірно, вже використовує залежність Російської Федерації від цих систем озброєнь іранського виробництва для того, щоб звернутися до Москви з проханням про допомогу в реалізації власної ядерної програми.

У звіті ISW говориться:

«Прохання про допомогу в ядерній сфері, а також визнання поставок безпілотних літальних апаратів, це є показниками того, що офіційні представники Тегерана, ймовірно, мають намір чіткіше визначити двосторонні відносини в галузі безпеки з Російською Федерацією, в яких вони будуть рівноправними партнерами». .

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що у зовнішньополітичному відомстві Ірану на офіційному рівні визнали постачання безпілотників до країни-агресора Російської Федерації.

Exit mobile version