Хто відповідатиме за падіння ракети на території Польщі: у Байдена зробили важливу заяву

У президента Сполучених Штатів Америки зробили заяву про те, хто нестиме відповідальність за падіння ракети на території Польщі, що призвело до людської загибелі.

Падіння ракети

Падіння ракети в Польщі. Фото - rbc.ua

Як інформує «НБН» із посиланням на офіційну заяву Білого дому, в адміністрації Білого дому повною мірою довіряють розслідуванню, яке проведе польський уряд щодо ракетного удару поблизу кордону України. Але при цьому відповідальною за цей інцидент у США вважають виключно Російську Федерацію.

Дослівно з оприлюдненого повідомлення:

«Ми повною мірою довіряємо розслідуванню уряду Польщі щодо вибуху поблизу кордону з Українською державою».

При цьому в Білому домі не схильні до «випередження роботи слідства» і чекають на закінчення збору, а також аналізу даних.

Адміністрація США висловила думку, що наразі немає жодної інформації, яка могла б суперечити попередній оцінці польського лідера Анджея Дуди, який заявив, що, ймовірно, це була ракета протиповітряної оборони України.

«Однак яким би не були остаточні висновки, ясно одне, що зрештою відповідальною за весь цей трагічний інцидент буде Російська Федерація, яка завдала ракетного удару по Україні ракетами, які були спеціально зроблені для поразки цивільної інфраструктури. Київ як мав, так і зараз має право на те, щоб боронитися».

Нагадаємо, раніше ми вже писали, що в НАТО відмовилися закривати небо над Україною після інциденту в Польщі.

Exit mobile version