НАТО не закриватиме небо над Україною після інциденту у Польщі: у Німеччині озвучили причини

Представник прес-служби німецького уряду Вольфганг Бюхнер висловився про можливість Альянсу закрити небо над Україною. Він пояснив, чому НАТО не піде на такий крок.

Німеччина

Німеччина. Фото – avianews.com

На брифінгу в Берліні в середу, 16 листопада, Бюхнер заявив, що створення безпольотної зони над українською територією створює ризик конфлікту між Організацією Північноатлантичного договору та РФ, повідомляє «НБН».

За словами речника прес-служби уряду ФРН, всі союзники не хочуть допустити подальшої ескалації російсько-української війни. Водночас він зазначив, що продовжується розслідування інциденту в Польщі, проте вже зараз можна сказати, що він не відбувся, якби РФ не розв’язала війну в Україні й не атакувала її ракетами.

Бюхнер додав, що не варто робити висновки до оприлюднення офіційної інформації щодо результатів розслідування падіння ракет на польській території.

Також він відповів ствердно на запитання журналістів про те, чи продовжуватиме канцлер Німеччини Олаф Шольц переговори з російським диктатором Володимиром Путіним.

Водночас, в Офісі президента України заявляють, що існує єдиний винний в інциденті в Польщі.

Exit mobile version