Нові атаки будуть навесні: розвідка Естонії повідомляє, що РФ використала до 70% своїх боєприпасів

Держава-окупант Російська Федерація витратила до двох третин своїх боєприпасів у війні, яку Путін розпочав в Україні. Саме тому нині зменшилась наступальна активність ворога. Проте вже навесні 2023-го можливі нові атаки з боку агресора.

Ракета

РФ завдала удару по Запоріжжю та Кривому Розі. Фото - rbc.ua

Як інформує «НБН» із посиланням на ERR, голова розвідувального центру Сил оборони Естонії Марго Гросберг заявив, що зараз держава-окупант Російська Федерація зараз накопичує боєприпаси, щоб вже навесні використовувати їх для нових атак по Україні.

Дослівно із заяви Гросберга:

“Росія витратила приблизно дві третини власних боєприпасів, або менше цього”.

Внаслідок цього протягом останніх тижнів у окупантів фіксується зниження наступальної активності на українській території.

При цьому представник розвідки Естонії додав, що для обмежених операцій, а також за економії витрачання боєприпасів, Россі вистачить їх ще приблизно на один місяць.

Крім того, на думку Гросберга, наразі Російська Федерація займається накопиченням боєприпасів для використання їх проти України вже наступної весни.

Як варіант, агресор зробить спробу закупити ці ракети та безпілотники у Ірану та Північної Кореї. Крім того, окупанти також вивозять боєприпаси з Республіки Білорусь.

Нагадаємо, раніше Михайло Подоляк заявив, що Україна не капітулює перед Росією в обмін на електрику.

Exit mobile version