Санду розповіла, що використовує Кремль, сподіваючись усунути проєвропейський уряд Молдови

Глава Молдови Майя Санду розповіла, що Москва хоче відродити СРСР і робить спроби встановити проросійський уряд у Кишиневі.

Майя Санду

Майя Санду. Фото – rbc.ru

В інтерв’ю румунському виданню rfi.ro молдавська президентка заявила, що Російська Федерація хоче відродити Радянський Союз, проте її країна не хоче повертатися до СРСР і має намір жити у демократичному та вільному суспільстві, інформує «НБН».

Санду зазначила, що Москва сподівається усунути проєвропейський уряд у Кишиневі. Для цього РФ намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові за допомогою проплачених акцій протесту, використовуючи ситуацію в енергетиці й дуже високі ціни на електроенергію та газ, скорочуючи обсяги поставок за контрактом із «Газпромом».

Говорячи про придністровський конфлікт, глава держави запевнила, що Кишенів хоче вирішувати це питання лише мирним шляхом. На думку президентки, такі передумови з’являться після перемоги України у війні із Росією.

Раніше Санду на тлі перебоїв з енергопостачанням у Молдові через масовані атаки російських окупантів на критичну інфраструктуру України заявила, що Кишинів втратив будь-яку довіру до РФ.

Exit mobile version