В ISW розкрили причину поїздки Путіна до Лукашенка

Хазяїн Кремля Володимир Путін має намір скористатися поїздкою до білоруської столиці з метою чинити тиск на невизнаного лідера цієї країни Олександра Лукашенка. Російський диктатор хоче досягти певних поступок в інтеграції Москви з Мінськом.

Олександр Лукашенко

Лукашенко про пакт ненападу на Україну. Фото - liga.net

Як передає “НБН“, таку інформацію надали експерти американського Інституту вивчення війни (ISW). Зустріч Путіна та Лукашенка 19 грудня буде першою зустріччю двох диктаторів у Мінську з 2019 року.

Відомо, що Лукашенко вже почав готувати собі спеціальні інформаційні умови, щоб уникнути інтеграційних вимог Кремля, як він це робив протягом минулих десятиліть. Не виключають аналітики і найнебезпечнішого варіанта розвитку подій, а саме нового наступу на Україну взимку 2023 року. Цілком імовірно, що Путін може готувати наступ на північну частину України чи навіть Київ.

Експерти Інституту вивчення війни вважають вкрай низьким, але можливим ризик вторгнення Росії в Україну з білоруської території. Також Путін своїм візитом до Мінська може спробувати переконати Київ та країни Заходу, що він таки має намір здійснити вторгнення з Білорусі.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Путін не облишив своїх цілей завоювати всю територію України.

Exit mobile version