Столтенберг попередив про підготовку Росії до нового наступу на Україну

Країна-окупант Російська Федерація зовсім не шукає миру в Україні. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, що ж насправді задумав Путін.

Столтенберг

Столтенберг про війну в Україні. Фото - rbc.ua

Як інформує «НБН», у матеріалі Financial Times з’явилася публікація, в якій йдеться про те, що, за словами Столтенберга, країна-агресор має надію на те, що їм вдасться заморозити війну проти Української держави. У результаті Кремль виграє час, що дозволить загарбникам перегрупуватися та підготуватися до нового наступу.

Він зазначив, що за останні місяці в Російській Федерації мобілізували понад дві сотні тисяч додаткових військовослужбовців, продемонструвавши тим самим готовність зазнати великої кількості втрат в Україні.

Дослівно із заяви Столтенберга:

«Вони прагнуть отримати більше зброї та боєприпасів від інших авторитарних режимів. Зокрема від Ірану. Путін сподівається заморозити бойові дії в Україні, щоб дати можливість своїм військам перегрупуватися, переозброїтись, а також спробувати розпочати новий наступ на Україну».

Також Столтенберг нагадав, що президент України Зеленський зробив пропозицію Російської Федерації почати виводити війська Путіна з української землі на Різдво як крок до припинення конфлікту, але Москва категорично відкинула це.

Насамкінець Генеральний секретар НАТО додав:

«Це саме Путін розпочав війну в Україні. Він може з цим покінчити хоч і сьогодні, вивівши з Української держави свої війська. Але зараз він абсолютно жодних ознак не виявляє, що свідчить про пошук справжнього світу».

Раніше Столтенберг наголосив, що Путін не залишив своїх планів підкорити всю територію України.

Exit mobile version