Безперебійні постачання зброї: РФ та Іран налагоджують маршрути

Країна-агресор Російська Федерація і надалі прагнутиме співпраці з Іраном, щоб отримати ще більшу кількість високоточної зброї для ведення війни проти України.

Іран

По Ірану було нанесено удар. Фото - censor.net

Як повідомляє «НБН», про це йдеться у матеріалі ISW (Інститут вивчення війни, США).

Як відомо, двадцять восьмого грудня державні ЗМІ Ірану писали, що незабаром Тегеран отримає від Москви 24 винищувачі Су-35. В обмін на це Іран надасть Міноборони Росії балістичні ракети та безпілотники власного виробництва.

У свою чергу російський блогер заявив, що системи високоточної зброї дозволять силам агресора завдавати більш високоточних ударів по тилах ЗСУ, які захищені західними зенітними та протиракетними системами, ніж вони наносять зараз своєю пілотованою авіацією.

Американські високопосадовці повідомляли дев’ятого грудня, що Росія надає безпрецедентний рівень військової та технічної підтримки Ірану в обмін на системи озброєнь, зроблені Тегераном.

Таким чином, як зазначається у матеріалі, Іран та Росія будують новий трансконтинентальний торговий маршрут в обхід санкцій та «іноземного втручання».

Експерти зазначають, що офіційні особи Росії та Ірану можуть частково здійснювати переговорний процес про торговий маршрут для підтримки більш послідовних постачань зброї між двома країнами.

Раніше стало відомо про відмову Німеччини від економічної допомоги Ірану внаслідок постачання Тегераном Росії безпілотників для ударів по Україні.

Exit mobile version