Євген Пригожин написав листа Джону Кірбі: чого хоче ватажок ПВК “Вагнер”

Російський бізнесмен, засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин написав листа до Білого дому з метою отримати інформацію про злочини його військовослужбовців.

Євгеній Пригожин

Пригожину об'явлено підозру. Фото - liga.net

Як передає “НБН“, про це йдеться у повідомленні прес-служби Пригожина.

Відомо, що бізнесмен написав лаконічний лист англійською та російською мовами, який був адресований координатору Ради національної безпеки США Джону Кірбі.

“Шановний пане Кірбі! Я хотів би вас запитати: чи можете ви назвати, який злочин скоїла ПВК “Вагнер”, – наголошується в листі.

Нагадаємо, що вчора, 20 січня, надійшла інформація, що незабаром Сполучені Штати мають намір запровадити додаткові санкції щодо російської приватної військової компанії “Вагнер” за надання допомоги російським військовослужбовцям у війні в Україні.

Текст указу, підписаного американським президентом Джо Байденом, визначає ПВК “Вагнера” як злочинну організацію, через що всі його активи в США будуть заморожені. Більше того, американських громадян позбавлять права на допомогу даної приватної військової кампанії фінансово або через надання коштів, товарів або послуг.

Exit mobile version