Скільки американців виступають за подальшу допомогу Україні у війні із росіянами: соцопитування

Американські соціологи з'ясували, чи змінилася позиція громадян США щодо підтримки України у звільненні територій через рік після повномасштабного вторгнення путінських військ.

У США підтримують Україну

У США підтримують Україну. Фото – AP Photo / Efrem Lukatsky

Компанія Gallup з 3 по 22 січня провела соціологічне опитування серед американців, результати якого продемонстрували готовність громадян США надалі підтримувати Україну у боротьбі з російськими загарбниками, інформує «НБН».

Дослідження показало, що 65% дорослого населення Америки виступають за те, щоб їхня країна допомагала Україні деокупувати території, навіть якщо це призведе до затяжного конфлікту.

31% учасників опитування вважають за краще, щоб Вашингтон працював над завершенням російсько-української війни, навіть якщо це дозволить країні-агресорові зберегти контроль над тимчасово окупованими територіями.

Також 39% респондентів переконані, що США правильно допомагають Києву, 30% опитаних вважають, що допомоги недостатньо, а 28% – що її занадто багато.

Раніше соціологи розповіли, скільки громадян Німеччини вірять у завершення війни цього року та виступають за переговори України та РФ.

Exit mobile version