Критичні висловлювання Пригожина стали табу для кремлівських ЗМІ: проти олігарха готують чорну піар-кампанію

Державним засобам масової інформації Росії заборонили цитувати критичні заяви олігарха, власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, найманці якого воюють в Україні.

Євген Пригожин

Фото – currenttime.tv

Telegram-канал «Верстка», посилаючись на джерело в одній із державних медіа РФ, повідомив, що кремлівським ЗМІ дозволили цитувати висловлювання олігарха, тільки якщо вони стосуються нейтральних тем чи успіхів на фронті, інформує «НБН».

Без крайньої необхідності рупорам Кремля згадувати Пригожина не можна. З січня, саме тоді було запроваджено відповідну заборону, пропагандистські агенції «ТАСС», «РИА Новости» та «Интерфакс» дійсно перестали цитувати власника ПВК, якщо він не говорив безпосередньо про дії «вагнерівців» в Україні.

Крім того, агентства не публікували нічого про скарги олігарха на нестачу боєприпасів у його найманців, проте процитували відповідь на них спікера Путіна Дмитра Пєскова. ЗМІ проігнорували і повідомлення Пригожина про те, що проблема зі снарядами почала вирішуватись.

Також джерело з державного медіа повідомило, що проти власника ПВК підготували чорну піар-кампанію, яку поки що вирішили не розпочинати. Зокрема, на початку року це питання обговорювалося в Адміністрації президента РФ.

Нагадаємо, на скарги Пригожина про «снарядний голод» у «вагнерівців» в Україні відреагував «польовий командир ДНР» Олександр Ходаковський.

Exit mobile version