Папа Римський розповів про спробу зустрітися з Путіним на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну

Глава Католицької церкви мав намір зустрітися із кремлівським диктатором Володимиром Путіним на початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Проте Москва не підтримала ініціативу Папи Римського.

Папа Римський Франциск

Фото – apnews.com

В інтерв’ю швейцарському телеканалу RSI понтифік заявив, що на початку повномасштабної війни в Україні він хотів зустрітися з главою Кремля, однак у Міністерстві закордонних справ Росії йому відповіли відмовою, інформує «НБН».

Журналіст поцікавився у Франциска, що він міг би сказати президенту-агресору під час зустрічі. За словами глави Католицької церкви, він розмовляв би з російським лідером так само, як це робить публічно. Папа Римський зазначив, що вважає диктатора «освіченою людиною».

Понтифік згадав, що на другий день після початку повномасштабної війни в Україні він прибув у посольство РФ, де заявив про готовність поїхати до Москви на зустріч з Путіним.

Однак глава зовнішньополітичного відомства країни-агресора Сергій Лавров відмовив Папі Римському у такій можливості. Франциск зазначив, що, незважаючи на таке рішення міністра, він залишається доступним для переговорів із російським лідером.

Раніше понтифік заявив про готовність зустрітися із президентом Володимиром Зеленським та пояснив, чому не поїхав в Україну.

Exit mobile version