Особистий літак Лукашенка Boeing 737 потрапив під санкції: США вдарили черговими обмеженнями по Білорусі

Офіційний Вашингтон ухвалив чергове рішення щодо запровадження нових санкцій стосовно Республіки Білорусь. Зокрема, під санкції потрапляють державні підприємства РБ, чиновники, а також літак Олександра Лукашенка.

Олександр Лукашенко

Фото - apostrophe.ua

Як інформує “НБН“, про це йдеться на сайті Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки.

У повідомленні наголошується, що Управління з контролю за іноземними активами внесло до санкційного списку три організації, а також дев’ять фізичних осіб. Ба більше, відомство визначає літак Лукашенка, як заблоковану власність.

Дослівно з оприлюдненого повідомлення:

Для того, щоб отримувати значні доходи, що дозволяють авторитарному режиму Лукашенка проводити репресивні дії проти народу РБ, влада країни покладається на державні підприємства, а також ключових чиновників. Як і раніше, ми віддані покладенню відповідальності на режим Лукашенка за його придушення демократії, а також підтримку війни, розпочатої в Україні Путіним. 

Як відомо, економічні обмеження вводяться проти заводів, а також керівництва МАЗ і БелАЗ. Крім того, до переліку потрапила ЦВК Республіки Білорусь і сім її членів. Крім того, санкції були введені проти Boeing 737.

Також відомо про те, що Держдепартамент США запроваджує візові обмеження щодо чотирнадцяти осіб, зокрема посадових осіб режиму, які причетні до політики погроз і залякування народу Білорусі.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як і за що Лукашенко образив президента України Володимира Зеленського.

Exit mobile version