Росія чинить тиск на мігрантів: приїжджі з Центральної Азії ризикують потрапити на фронт

Останнім часом у ЗМІ почала поширюватися інформація про те, що Росія може закликати мігрантів із Центральної Азії та відправляти їх на війну до України.

Мігранти в складі ЗС РФ

Фото — ТСН

Про це повідомляє “НБН“, з посиланням на Центр національного спротиву.

Як йдеться у заяві, на даний момент кремлівський уряд використовує два варіанти щодо призову мігрантів із Центральної Азії. У першому варіанті росіяни відразу ж роздають повістки тим, хто тільки недавно отримав паспорт громадянина Російської Федерації, якщо ті намагатимуться уникати мобілізації — їм загрожують позбавленням громадянства.

Другий спосіб полягає в тому, що мігранти, які проживають на території Російської Федерації, але при цьому не мають російського громадянства можуть його швидко отримати в тому випадку, якщо підуть служити до складу Збройних сил Російської Федерації, в іншому випадку їм загрожують депортацією.

Такі дії російського керівництва можуть свідчити, про те, що уряд не хоче закликати росіян через те, щоб не викликати невдоволення серед місцевого населення.  Кремль далі продовжує мобілізувати мешканців бідних регіонів і використовувати їх як гарматне м’ясо.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, як Росія намагається мінімізувати внутрішні загрози.

Exit mobile version