США не дозволили російським журналістам супроводити Лаврова на Генасамблею ООН: чим пригрозив глава МЗС РФ

Влада Сполучених Штатів відмовилася видавати візи російським журналістам для супроводу міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова на засідання Генасамблеї ООН.

Сергій Лавров

Фото - rbc.ru

Як інформує “НБН“, про це йдеться у матеріалах ЗМІ країни-агресора.

Зокрема, наголошується, що завтра, 24 квітня, Лавров братиме участь в одному з головних заходів головування РФ у Раді безпеки ООН: йдеться про відкриті дебати на тему “Ефективна багатосторонність через захист принципів Статуту ООН”.

Проте американське посольство не видало візи групі російських журналістів, які мали намір летіти до Нью-Йорка для висвітлення там роботи Лаврова. За даними журналістів, Лавров назвав дурістю невидачу американських віз журналістському пулу, який має супроводжувати його у поїздці до Нью-Йорка. Також глава МЗС РФ пообіцяв, що це рішення російська сторона не забуде та не пробачить.

Видання “РИА Новости” призвело до заяви російського дипломатичного джерела, згідно з яким ставлення до американських журналістів у Росії буде таким самим, як у США до російських після історії з невидачею віз для роботи в ООН. Також наголошується, що американські журналісти зазнають на собі весь дискомфорт, незручність та аналогічне ставлення.

Нагадаємо, раніше глава МЗС РФ виступив з заявою щодо завершення війни в Україні.

Exit mobile version