Шольц запросив прем’єр-міністра Китаю на переговори у Берлін: ЗМІ дізналися про мету візиту

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц запросив прем'єр-міністра КНР Лі Цяна на переговори до столиці ФРН. ЗМІ дізналися про мету зустрічі лідерів.

Олаф Шольц

Фото – rbc.ru

Агентство Bloomberg повідомляє, що переговори Шольца та Лі Цяна мають відбутися у Берліні 20 червня. Глава уряду ФРН сподівається, що цей візит послабить напруженість у відносинах між Європою та КНР, інформує «НБН».

Журналісти, посилаючись на людей, які обізнані з планами канцлера, пишуть, що він має намір заручитися підтримкою китайського керівництва у вирішенні проблем миру та зміни клімату. Також політик хоче встановити «червоні лінії» для будь-яких змін статус-кво на Тайвані.

За даними інформаційного агентства, незважаючи на те, що Берлін розглядає КНР у певних відносинах як противника, глава уряду ФРН виступає проти розриву відносин з Пекіном. Китай є важливим торговим партнером Німеччини та важливим пунктом призначення її експорту.

Раніше ЗМІ оцінили результати спроб французького президента Еммануеля Макрона схилити китайську владу до підтримки України.

Exit mobile version