Зміна у військовому керівництві РФ: як глава “вагнерів” намагається скористатися перестановками

В Інституті вивчення війни розповіли про те, як голова злочинної ПВК "Вагнер" намагається використати перестановки у військовому керівництві на свою користь.

Пригожин

Фото - росЗМІ

Про це пише “НБН“, із посиланням на ISW.

Так, аналітики Інституту вивчення війни розповіли про те, що чинний голова ПВК “Вагнер”, яка воює на території України в одному зі своїх нещодавніх інтерв’ю, згадав про те, що він разом із генералом Суровікіним придумав план зі стримування ЗСУ у Бахмуті. Аналітики вважають, що це свідчить про те, що Пригожин намагається “пов’язати” себе із Суровікіним, оскільки той може очолити Генштаб армії РФ у разі звільнення з посади Валерія Герасимова.

Також примітно, що ватажок ПВК “Вагнер” нещодавно заявив про те, що він виведе свої війська з Бахмута у разі, якщо керівництво не надасть “вагнерам” потрібну кількість боєприпасів. Йдеться про 4000 снарядів, в той час, як зараз вони отримують 800 снарядів щодня.

Аналітики зазначають, що, швидше за все, Пригожин намагається використати зміну у військовому керівництві для того, щоб збільшити доступ до боєприпасів.

Нагадаємо, що раніше ватажок ПВК “Вагнер” розповів про те, що ЗСУ вже готові до контрнаступу.

Exit mobile version