Хоче знайти «золоту середину»: президент Бразилії запропонував стати посередником між Україною та РФ

Бразильський президент Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що хоче стати посередником у переговорному процесі між Україною та Російською Федерацією.

Луїс Інасіу Лула да Сілва

Фото – ria.ru

На зустрічі з главою уряду Нідерландів Марком Рютте бразильський лідер повідомив, що хоче стати посередником у переговорному процесі між Києвом і Москвою, щоб допомогти їм знайти «золоту середину».

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Metropoles.

Більше року тому Сілва засудив повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, проте зараз він вважає, що потрібно домагатися миру, просуваючись у переговорах.

За словами політика, Україна правильно робить, що не змиряється із захопленням своїх територій, ЄС має рацію в тому, що він її підтримує в цій боротьбі, а Бразилія та інші держави нібито мають рацію у своєму бажанні відшукати «золоту середину».

Також глава Бразилії додав, що нібито марно шукати винних у війні РФ проти України і питання про «приналежність» Кримського півострова мають вирішувати лише Київ та Москва.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц запропонував Бразилії надіслати Україні снаряди. Да Сілва пояснив, чому він не постачатиме країні боєприпаси.

Exit mobile version