Винищувачі для України: кілька країн Європи готові передати Києву літаки F-16

Декілька європейських держав готові передати Україні американські багатофункціональні винищувачі четвертого покоління F-16, однак для цього потрібно отримати схвалення Сполучених Штатів Америки.

Винищувач F-16

Фото – army.mil

Американське видання The New York Times пише, що кілька країн Європи готові віддати Києву свої бойові літаки F-16. Проте Білий дім, який має схвалити передачу винищувачів виробництва США, все ще вважає, що Україна не потребує дорогої авіації – основного елемента багатьох сучасних військових арсеналів, інформує «НБН».

Високопоставлений американський чиновник повідомив журналістам, що Вашингтон не хоче надати Києву свої винищувачі, оскільки вартість такої техніки поглине багато коштів, що й так скорочуються.

За словами посадової особи, не виключено, що керівництво США все ж таки схвалить реекспорт військовим у Європі, що дозволить країнам відправити свої F-16 для ЗСУ.

Британія, Данія та Бельгія могли б забезпечити українську армію як мінімум 125 боєздатними американськими винищувачами, також готова зробити свій внесок у перемогу нашої країни й Норвегія.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України повідомили, скільки F-16 необхідно захисникам, щоб змінити ситуацію на фронті.

Exit mobile version