Сунак і Байден проведуть важливу зустріч щодо України: про що домовлятимуться сторони

Глава британського уряду Ріші Сунак проведе важливі переговори з американським лідером Джо Байденом. Їхньою темою стане Україна. Що саме важливого для нашої країни обговорять сторони - далі в матеріалі.

Ріші Сунак

Фото - kp.ua

Як інформує “НБН” із посиланням на Reuters, прем’єр-міністр Великої Британії та президент Сполучених Штатів Америки обговорять подальші поставки військової допомоги для Української держави.

В оприлюдненому матеріалі йдеться:

У середу та четвер наступного тижня Сунак буде у Вашингтоні, де проведе зустріч із Байденом, членами конгресу та бізнес-лідерами Штатів.

Зазначається також, що британський прем’єр здійснить свій перший офіційний візит до Вашингтона відтоді, як його призначили главою уряду Сполученого Королівства. Сунак прагне налагодити відносини зі Штатами після того, як вони стали напруженими через вихід Великої Британії з Європейського Союзу.

Водночас представник британського високопосадовця додав, що лідери держав матимуть можливість обговорити різного роду питання, зокрема й підтримку Української держави. 

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Конгрес США звернувся до Байдена із закликом передати Україні балістичні ракети ATACMS.

Exit mobile version