Країни ЄС обговорили бунт Пригожина в РФ: Боррель розповів про висновки Євросоюзу щодо України

Держави Європейського Союзу під час обговорення бунту, який у Росії затіяв ватажок приватної військової кампанії "Вагнер" Євген Пригожин, дійшли висновку щодо надання допомоги Україні.

Війна

Фото - 24tv.ua

Як інформує “НБН” з посиланням на The Guardian, за словами керівника дипломатії ЄС Жозепа Борреля, в Євросоюзі дійшли висновку, що необхідно збільшити допомогу Україні до безпрецедентного рівня.

Так, після зустрічі глав зовнішньополітичних відомств Європейського Союзу Боррель наголосив, що ситуація навколо Російської Федерації після такої спроби державного перевороту залишається вельми “складною і непередбачуваною”.

Однак, як він додав, висновок їхніх дискусій цілком зрозумілий і глави МЗС ЄС підкреслюють, що потрібно продовжувати підтримувати Україну більше, ніж будь-коли раніше. Він заявив, що необхідно продовжувати і збільшувати підтримку всіх видів, зокрема й військову підтримку, оскільки війна зараз вирує сильніше, ніж будь-коли.

Наостанок високопоставлений європейський чиновник додав, що Європейський Союз уже працює над власною новою стратегією на тлі дій Євгена Пригожина. Усі держави-члени блоку також аналізують різні сценарії розвитку подій.  

Нагадаємо, раніше Боррель запропонував збільшити фінансування фонду ЄС для допомоги Україні.

Exit mobile version