Німеччина відхиляє план ЄС щодо передачі заморожених активів РФ Україні: ЗМІ розповіли, чого побоюється Берлін

Іноземні ЗМІ повідомляють про те, що ФРН чинить опір наміру Європейського Союзу передати Україні заморожені активи держави-терориста, оскільки побоюється прецеденту.

Німеччина

Фото – reuters.com

Видання Financial Times пише про те, що Німеччина не хоче виконувати план Євросоюзу щодо передачі Києву країнами-членами заморожених у ЄС активів Російської Федерації, інформує «НБН».

Представник МЗС ФРН стверджував, що Москва заплатить за збитки, які держава-терорист завдала Україні. Чиновник запевнив, що Берлін зробить все, щоб знайти та заморозити активи підсанкційних фізичних та юридичних осіб РФ.

При цьому представник дипломатичного відомства наголосив, що ідея використання коштів країни-агресора для відновлення України викликає «складні питання» фінансового та юридичного характеру.

Джерело у коментарі журналістам розповіло, що у ФРН побоюються прецеденту для інших держав, зокрема Польщі, оскільки Варшава може вимагати відшкодування збитків під час Другої світової війни від Німеччини.

У виданні додають, що чиновники Євросоюзу вирішили не здійснювати повну конфіскацію активів РФ і шукати шляхи, як зібрати частину цих коштів для українців.

Нагадаємо, що канцлер ФРН Олаф Шольц розвіяв надії України на прискорену інтеграцію у НАТО. Політик розповів, що можна зробити для країни з огляду на військову ситуацію.

Exit mobile version