Кремль почав «чистки» у командуванні ЗС РФ після бунту Пригожина: в ISW повідомили, хто з генералів опинився під ударом

Після невдалого повстання ПВК «Вагнер» Кремль розпочав великі «чистки» у командуванні Збройних сил Російської Федерації. Влада країни-агресора намагається позбавити прав тих, хто допомагав Євгену Пригожину.

Володимир Путін і командування ЗС РФ

Фото – realtribune.ru

В Інституті вивчення війни повідомляють, що Кремль намагається врівноважити бажання пом’якшити поширену зневагу до представників Міністерства оборони, інформує «НБН».

У своєму звіті американські аналітики пишуть, що в середу, 28 червня, в РФ заарештували «сирійського м’ясника» Сергія Суровікіна. Затримання путінського генерала свідчить про те, що російське керівництво має намір прибрати з оборонного відомства нелояльних до себе осіб.

Невідомо, що змусило Суровікіна закликати ватажка «вагнерівців» зупинити «марш справедливості», не виключено, що воєначальника змусили зробити це.

Арешт Суровікіна та його прихильників дозволить Кремлю використовувати їх як цапів-відбувайлів, пояснивши громадськості, чому силовики та військові погано спрацювали під час походу найманців Пригожина на Москву.

В ISW вважають, що під ударом може опинитися і екс-командувач ПДВ РФ генерал-полковник Михайло Теплинський. Цього року взимку воєначальник разом із ПВК «Вагнер» керував путінськими окупаційними силами у районі Бахмута Донецької області.

Пропагандисти заявляли, що у лютому Теплинський висловив Путіну своє невдоволення командуванням армії Росії. У квітні генерал обійняв керівну посаду та приєднався до коаліції командирів, які були проти глави Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Однак не зрозуміло, чи підтримав воєначальник армію Пригожина, як це зробив «сирійський м’ясник».

Нагадаємо, нелегітимний глава Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що він відмовив російського президента від ідеї ліквідувати Пригожина. У Кремлі прокоментували висловлювання білоруського диктатора.

Exit mobile version