Військова допомога США для України: соцопитування показало різке зростання підтримки постачання озброєння американцями

Більшість громадян США підтримують надання військової допомоги Україні. Вони впевнені, що постачання зброї Києву демонструє КНР та іншим суперникам Америки бажання Вашингтона захистити свої інтереси та інтереси країн-союзників.

США

Фото – АР

Агентство Reuters повідомляє, що дводенне соцопитування серед американців показало різке зростання підтримки надання військової допомоги Україні до 65% порівняно з 46% у травні, інформує «НБН».

Опитування було проведено за кілька днів після того, як російський олігарх, власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин розпочав у РФ «марш справедливості», згодом швидко «згорнувши» його.

Результати дослідження показали, що підтримують постачання американського озброєння для української армії 56% республіканців, 81% демократів та 57% незалежних.

Крім того, 76% респондентів переконані, що надання військової допомоги українцям демонструють Китаю та іншим суперникам США, що Вашингтон здатний захистити свої інтереси та інтереси держав-союзників.

Раніше соціологи з’ясували, скільки жителів країн Євросоюзу впевнені у перемозі України у війні проти Російської Федерації.

Exit mobile version