Шойгу вперше прокоментував «заколот» Пригожина: міністр розкрив «причину» провалу «бунту»

Глава Міністерства оборони Російської Федерації Сергій Шойгу вперше прокоментував «повстання» ПВК «Вагнер» у країні через півтора тижні після подій.

Сергій Шойгу

Фото – ria.ru

Глава оборонного відомства країни-агресора вперше прокоментував спробу армії олігарха Євгена Пригожина влаштувати військовий переворот 24 червня, повідомляє «НБН» з посиланням на російські пропагандистські ЗМІ.

Бойовики «Вагнера» безперешкодно взяли під контроль Ростов і дійшли до Московської області, де ватажок найманців вирішив закінчити «марш справедливості».

Однак, за словами кремлівського чиновника, «бунт» провалився не через відмову «кухаря Путіна» йти на столицю. Шойгу заявив, що «повстання» ПВК було невдалим, оскільки нібито особовий склад ЗС РФ залишився вірним присязі та військовому обов’язку.

Міністр запевнив, що ці події «не вплинули» на дії російських окупаційних сил в Україні, нібито загарбники продовжують завдавати ефективної поразки українським військам.

Зазначимо, що після «заколоту» Пригожина зросла кількість росіян, які виступають за мирні переговори з Україною, що підтверджують результати соцопитування «Левада-Центру».

Exit mobile version