“Північ/Взаємодія-2023”: Росія і Китай проведуть спільні військові навчання

Країна-агресор Російська Федерація проведе військові навчання разом із військовими Китайської народної республіки. Захід матиме кодову назву "Північ/Взаємодія-2023".

Військові кораблі

Фото - ВВС

Як інформує “НБН” з посиланням на Reuters, спільні РФ і КНР військові навчання будуть проведені в акваторії Японського моря.

В оборонному відомстві Китаю наголосили, що китайська військово-морська флотилія, яка складається з п’яти військових кораблів, а також чотирьох корабельних гелікоптерів, для приєднання до російських ВМС і ПКС у Японському морі для проведення спільних військових навчань, залишила східний порт “Цинадо”. Метою спільних військових навчань є “захист безпеки стратегічних водних шляхів”.

З російського боку у спільних із Китаєм військових навчаннях братимуть, уперше в історії, одразу два військові кораблі “Совершенный” і “Громкий”.

Варто підкреслити, що Китай і Росія домовилися обов’язково зміцнювати військові зв’язки, що було досягнуто під час напередодні проведеного телефонного дзвінка між начальником Об’єднаного управління штабів Центральної військової комісії Китаю Лю Чженлі та керівником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим.

Нагадаємо, не так давно ми вже писали про візит Ентоні Блінкена до Китаю: було озвучено мету такої важливої поїздки.

Exit mobile version