У Міноборони США висловилися про пріоритети «Рамштайну»: чи обговорюватиметься передача ракет ATACMS Україні

Представниця Міністерства оборони США Сабріна Сінгх розповіла про питання, які розглядатимуться на зустрічі у форматі «Рамштайн», відповівши, чи торкнуться теми постачання ракет ATACMS Україні.

Пентагон

Фото – reuters.com

Представниця Пентагону повідомила, що на онлайн-зустрічі глав оборонних відомств близько 50 країн у форматі «Рамштайн», яка відбудеться сьогодні, 18 липня, розглядатимуться потреби України у додаткових засобах ППО та артилерії, інформує «НБН» із посиланням на Ukrayina.pl.

Заступниця речника Міністерства оборони США відповіла на запитання журналіста, чому Вашингтон не наважується передати Києву ракети ATACMS і тягне час.

За словами Сінгх, американське керівництво надає Україні постійну військову допомогу з початку повномасштабної війни і лише минулого тижня виділило для країни понад 40 мільйонів доларів. Вона додала, що ракети ATACMS США з порядку денного не знімають, проте це питання не обговорюватиметься на зустрічі контактної групи Рамштайн.

Зазначимо, що в Америці відреагували на зрив «зернової угоди» Кремлем. У Білому домі повідомили, чи готові США до військової блокади Чорного моря.

Exit mobile version