Був другим після Путіна: ЗМІ розповіли, як змінилася підтримка Пригожина серед росіян після «бунту» ПВК

Після «маршу справедливості» ПВК «Вагнер» у Російській Федерації олігарх Євген Пригожин втратив підтримку співвітчизників, яка раніше дозволяла йому тягатися із кремлівським диктатором Володимиром Путіним.

Євген Пригожин

Фото – ria.ru

Російське видання The Insider, посилаючись на результати травневого опитування громадян РФ щодо бажаного кандидата на посаду наступного президента, проведене незалежною соцгрупою Russian Field, заявило, що «кухар Путіна» зумів втратити весь свій політичний капітал лише за добу, інформує «НБН».

Незадовго до «бунту» олігарх був на піку популярності серед співгромадян, якої він набув під час повномасштабної війни. Респонденти заявляли, що Пригожин – другий кандидат після диктатора на здобуття президентського крісла. 2% опитаних були готові проголосувати за ватажка бойовиків на виборах, враховуючи, що ще у лютому майже 15% росіян нічого не знали про нього.

За словами фахівців, такої підтримки не отримував жоден федеральний політик, крім того, опитування, проведене напередодні повстання «Вагнера», продемонструвало, що 55% респондентів схвалюють діяльність «кухаря Путіна». У лютому цей показник становив 41%.

Соцопитування, проведене в країні-агресорі 23 червня після початку «маршу справедливості» ПВК, продемонструвало невтішну картину для Пригожина: 41% громадян у конфлікті зайняв позицію Міноборони, тоді як підтримувати олігарха продовжували 20% респондентів. Прибічники олігарха переконані, що «вагнерівці» мали можливість здійснити військовий переворот.

Раніше британська розвідка повідомила, чи визначився Кремль із долею армії Пригожина.

Exit mobile version