Збройні сили ФРН критично оцінили дії ЗСУ під час контрнаступу: озвучено причину

Видання Bild пише, що у Бундесвері дали критичну оцінку тому, як Збройні сили під час контрнаступу використовують освоєні ними на Заході методи ведення війни.

Військові ФРН

Фото - Spiegel

Як повідомляє “НБН“, про це йдеться у матеріалі “Європейської правди“.

У переліку основних недоліків української армії німецькі військовослужбовці вважають розподіл бойових підрозділів, у зв’язку з чим “не проглядається спільне ведення бою”.

Така ситуація не тільки призводить до збільшення “небезпеки дружнього вогню”, або вогню у відповідь українських військових, зазначають у Бундесвері. Водночас, з огляду на такий підхід у плані спрямування головного удару, “немає маневрених підрозділів, щоб розгорнути наступ або встановити вогневе виробництво”, повідомляється у документі.

Відповідно, з урахуванням того, що в Україні розбиваються бригади, які пройшли підготовку на Заході, на групи, що складаються з 10-30 солдатів, ізольовані від решти військ, ні західна підготовка, ні найкраще озброєння, ні велика кількість наявних солдатів не мають значення.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що в Міноборони ФРН відповіли на критику Зеленського щодо перспектив України в НАТО.

Exit mobile version