Користується страхом Путіна: в ISW пояснили, чого має намір домогтися Лукашенко розміщенням «вагнерівців» у Білорусі

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко намагається використати розміщення бойовиків ПВК «Вагнер» у своїй країні, зокрема, для отримання поступок від президента-агресора РФ Володимира Путіна.

Олександр Лукашенко і Володимир Путін

Фото – ria.ru

Аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни проаналізували неофіційний візит нелегітимного президента РБ до Санкт-Петербурга на зустріч із главою Кремля, інформує «НБН».

У своєму звіті експерти зазначають, що російський диктатор висловлював стурбованість щодо загроз, які можуть виникнути від олігарха Євгена Пригожина та його армії.

В ISW припускають, що самопроголошений глава Білорусі хоче використати свій контроль над бойовиками ПВК як засіб отримання поступок від президента-агресора. Зокрема Лукашенко сподівається на велику економічну допомогу РБ від Москви в рамках союзних програм.

Інсайдерські джерела стверджують, що впродовж усієї зустрічі Лукашенко намагався використати стривоженість Путіна щодо найманців Пригожина.

Нелегетимний президент намагався виторгувати вигідні умови у відносинах між Білоруссю та державою-терористом, відмовляючись від вимог лідера росіян щодо більш глибокої інтеграції РБ у так звану Союзну державу та підтримки вторгнення в Україну.

Зазначимо, що на зустрічі Путін і Лукашенко намагалися залякати Захід «вагнерівцями».

Exit mobile version