Білорусь має намір виробляти дрони-камікадзе: в ISW прокоментували підсумки переговорів Мінська та Тегерана

У вашингтонському Інституті вивчення війни прокоментували результати зустрічі глави Міністерства оборони Республіки Білорусь Віктора Хреніна з іранським колегою Мохаммадом Резою Аштіані.

Віктор Хренін і Мохаммад Реза Аштіані

Фото – vayar.mil.by

Американські експерти у своєму звіті стверджують, що РБ має намір розпочати випуск іранських ударних безпілотників Shahed на своїй території, прагнучи укласти відповідну угоду з Тегераном, інформує «НБН».

Аналітики ISW звернули увагу на зустріч керівників оборонних відомств Білорусі та Ірану, яка відбулася у понеділок, 31 липня. Хренін та Аштіані за результатами переговорів підписали Меморандум про військове співробітництво та план його реалізації на цей рік.

В Інституті вивчення війни нагадали, що іранський бригадний генерал відповідальний за переговорний процес, який стосується військових закупівель та продажів.

Ймовірно, білоруський генерал-лейтенант та голова Міноборони Ірану могли обговорювати угоди, пов’язані зі зброєю. Зокрема, Мінськ прагне укласти договір щодо виробництва дронів-камікадзе на території своєї країни. Раніше надходили повідомлення про те, що Тегеран намагався перетворити завод у Гомельській області РБ на завод із випуску «Шахедів».

Нагадаємо, у Росії заявили про збільшення виробництва безпілотників «Ланцет». У ГУР МОУ вказали на нюанс із випуском БПЛА.

Exit mobile version