Новий пакет військової допомоги Україні: у Пентагоні озвучили, що до нього увійшло

У Пентагоні розкрили подробиці змісту нового пакета допомоги, спрямованого на забезпечення потреб ЗСУ у сфері оборони та безпеки.

Пентагон

Фото - GETTY IMAGES

Як інформує “НБН“, про це йдеться в матеріалі “Голосу Америки“.

В оборонному відомстві США пояснили, що цей пакет допомоги від Білого дому на чолі з Джо Байденом стане вже сорок четвертим за рахунком із серпня 2021 року, його виділили з резервів Пентагон. До нього увійде партія додаткових боєприпасів для систем ППО, також передбачено поставку боєприпасів для артилерії та танків, протитанкову зброю та інші типи обладнання, яке має допомогти Україні в боротьбі з агресією РФ.

Також повідомляється, що загальна вартість нового пакета військової допомоги становить приблизно 200 мільйонів доларів. До нього, зокрема, увійшли: 58 водовозів, 120-мм танкові боєприпаси, Javelin та інші протитанкові системи і ракети, 37 тактичних автомобілів для буксирування і перевезення техніки, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, протитанкові ракетні установки (TOW), додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot, обладнання та системи для розмінування, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, підривні боєприпаси для подолання перешкод, понад 12 млн набоїв до стрілецької зброї та гранат, а також запчастини, технічне обслуговування та інше польове обладнання.

За інформацією Пентагону, цей пакет безпеки включатиме допомогу, яку раніше санкціонували відповідно до Програми президентських повноважень.

Exit mobile version