Для «зручності користувачів»: у Росії мають намір відключати мобільну мережу у разі НС

Влада Російської Федерації має намір посилити контроль над приватними мобільними операторами. Для «зручності користувачів» Кремль планує відключати стільниковий зв'язок у разі надзвичайних ситуацій.

Мобільний зв'язок

Фото – smotrim.ru

У звіті американського Інституту вивчення війни сказано, що силовики країни-агресора можуть вимикати мобільну мережу за наказом «згори», щоб Кремль мав можливість створювати потрібну картинку для росіян, інформує «НБН».

Експерти повідомили, що керівництво РФ розглядає поправки до стратегії розвитку галузі зв’язку, зокрема, Москва хоче, щоб правоохоронні органи та цивільні оператори використовували спільні частоти для «зручності користувачів».

Під час НС силовики повністю контролюватимуть всю мобільну мережу, вигоду нібито матимуть і прості громадяни, їм обіцяють відкрити доступ до раніше недоступних мереж.

У ISW вважають, що такі зміни дозволять Кремлю у разі надзвичайних ситуацій відключати мобільну мережу, щоб серед населення не поширювалася паніка та не підривалася їхня довіра до керівництва країни.

Нагадаємо, американські аналітики проаналізували заяви глави РФ Володимира Путіна та міністра оборони Сергія Шойгу на форумі «Армія», вказавши на брехню в їхніх висловлюваннях.

Exit mobile version