Чиновники США озвучили ЗМІ, яких втрат у війні зазнала Україна і Росія

Чиновники зі Сполучених Штатів Америки озвучили американському виданню The New York Times, що за весь період війни, розпочатої Росією проти Української держави, кількість летальних і санітарних втрат з обох боків сягає близько 500 тисяч осіб.

Війна

Фото - liga.net

Як інформує “НБН” з посиланням на “Європравду“, про це інформує The New York Times.

Згідно з оприлюдненими оцінками США, сумарна кількість втрат з російського боку досягає трьохсот тисяч осіб. З них 120 тисяч – це загиблі, а ще близько 180 тисяч осіб – поранені. Щодо ж України, то згідно з даними підрахунками, вона втратила близько 70 тисяч військових “двохсотими”, а також близько 120 тисяч – “трьохсотими”. 

Зазначається, що втрати з російського боку досить різко зросли навесні поточного року. Під час бойових дій за Бахмут, що в Донецькій області. Щодня тоді РФ втрачала сотні людей убитими або пораненими. Однак і Україна зазнала більших втрат під час оборони міста.

Крім того, як зазначили в США, Україна зазнала величезних втрат у перші контрнаступи, коли ЗСУ намагалися прорвати лінії оборони Росії на півдні. Також на полі бою доклалися і проблеми з евакуацією поранених і надання їм медичної допомоги.

Наостанок зазначимо, що такого роду оцінки США ґрунтуються на супутникових знімках, перехопленнях розмов телефоном, повідомленнях у соціальних мережах і ЗМІ, а також офіційних даних України та РФ.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як російські офіцери скаржаться на величезні втрати в армії РФ від касетних боєприпасів, які застосовують ЗСУ.

Exit mobile version