Київ має намір розірвати договір з Москвою про транзит газу: що президент Сербії пообіцяв Орбану щодо закупівлі «блакитного палива» РФ

Глава закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прокоментував намір Києва розірвати раніше угоду з країною-агресором про транзит газу.

Угорщина і Сербія

Фото – sb.by

Керівник МЗС Угорщини повідомив, що у Будапешті обізнані щодо планів України на договір з РФ відносно транзиту газу, інформує «НБН» з посиланням на АР.

За словами дипломата, якщо Україна не продовжить угоду про транзит «блакитного палива» держави-терориста, Сербія готова збільшити постачання російського газу до Угорщини.

Міністр повідомив, що сербський президент Александер Вучич під час зустрічі у Будапешті з главою уряду Віктором Орбаном пообіцяв йому забезпечити необхідні потужності для транспортування «блакитного палива» РФ, якщо Угорщина захоче збільшити постачання природного газу з країни-агресора.

Зазначимо, що угорське керівництво продовжує зривати фінансову допомогу Україні від Європейського Союзу. Будапешт висунув Києву ультиматум.

Exit mobile version