«Червоні лінії» не спрацювали: екс-директор ЦРУ розповів, що дає впевненість РФ у війні проти України

Екс-глава Центрального розвідувального управління США, генерал американської армії Девід Петреус переконаний, що Росія отримує впевненість у своїх силах завдяки «неадекватній» реакції Заходу на події у світі.

Кремль

Фото – novayagazeta.ru

В інтерв’ю «24 каналу» колишній директор ЦРУ заявив, що Захід «неадекватно» реагував на російську агресію в Грузії, Сирії, Криму та на Сході України. «Червоні лінії», за його словами, «виявилися взагалі не лініями», інформує «НБН».

Петреус нагадав, що не було адекватної реакції світу і на дії КНР у Південнокорейському морі, що також нівелювало сприйняття країни-агресора. На рішення Москви вторгнутися в Україну міг вплинути і «зовсім неблискучий» вивід американських військ з Афганістану.

За словами екс-глави ЦРУ, російське керівництво недооцінило зміни у ЗСУ, які відбулися за 8 років. Також Кремль вважав, що держави-члени НАТО не реагуватимуть на повномасштабне вторгнення в Україну.

Генерал зазначив, що РФ надає впевненості порушення «червоних ліній» та неадекватна реакція країн на її криваву політику. Петреус додав, що жоден потенційний агресор не повинен недооцінювати реальні сили НАТО або волю Альянсу до їхнього застосування.

Як повідомлялося, у Держдепі США прокоментували атаки БПЛА на столицю РФ. У Вашингтоні відповіли, чи підтримують такі операції України.

Exit mobile version