У ФРН заарештовано громадянина Німеччини за постачання Росії комплектуючих для БПЛА “Орлан-10”

У ФРН заарештували громадянина Німеччини російського походження, підозрюваного в постачанні в РФ підсанкційних деталей для виробництва БПЛА.

Німеччина

Фото - liga.net

Як інформує “НБН“, про це йдеться в матеріалі видання “Укрінформ“.

Відповідно до даних німецької прокуратури, Вальдемар В. обіймає посаду керуючого директора двох компаній, які були засновані в землі Саар для міжнародної торгівлі електронними компонентами. Також із січня 2020 по березень 2023 року він 26 разів здійснював експорт електронних компонентів для російської компанії, що виробляє військову техніку і прилади. Серед них – безпілотник “Орлан-10”, що використовуються російськими збройними силами в Україні. Компоненти, які поставив обвинувачений, являють собою загальну частину цього типу безпілотників і на них поширюється дія Регламенту ЄС про ембарго щодо Росії.

З метою обійти обмеження ЄС, Вальдемар В. спершу здійснював імпорт відповідних товарів з-за кордону в Німеччину, після чого він експортував їх у Росію – у низці випадків випадках через підпорядковану йому компанію в Баден-Вюртемберг.

З початком повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року Вальдемар В. почав транспортувати товари в Росію через Дубай і Литву, зокрема за допомогою незаконних одержувачів у третіх країнах.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про реакцію Угорщини на європейські санкції проти Росії, назвавши їх “смішними”.

Exit mobile version