Похорон Пригожина: в ISW розкрили, навіщо Кремль засекретив церемонію прощання з ватажком «вагнерівців»

Російське керівництво засекретило похорон «кухаря Путіна», ватажка «вагнерівців» Євгена Пригожина. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили рішення Кремля.

Євген Пригожин

Фото – ria.ru

Американські аналітики у своєму звіті звернули увагу на те, що федеральні канали країни-агресора проігнорували церемонію прощання з ватажком «вагнерівців», інформує «НБН».

Експерти пишуть, що АП РФ і ФСБ прийняли низку зусиль, щоб приховати похорон «кухаря Путіна» від росіян, а також розробили план запобігання громадським протестам. Крім цього влада РФ спробувала ввести громадян в оману щодо місця поховання олігарха.

У ISW вважають, що керівництво держави-терориста засекретило церемонію прощання з главою «Вагнера», оскільки боїться, що Пригожин, що загинув, і його бойовики досі викликають симпатію у росіян.

Відомо, що олігарха було поховано на петербурзькому Порохівському цвинтарі у вівторок, 29 серпня. Закритий формат церемонії прощання начебто був бажанням його родичів. На місці поставили рамки з металодетекторами, крім того, відвідувачів відганяли від могили військового злочинця багато поліцейських.

Раніше у Вашингтоні прокоментували загибель «кухаря Путіна». У Білому домі розкрили мотив Кремля для вбивства «кухаря Путіна».

Exit mobile version