Кремль заявив про зустріч Путіна з Кадировим: в ISW розкрили мотиви російського диктатора

Кремль заявив, що у четвер, 28 вересня, російський диктатор Володимир Путін зустрівся з главою Чеченської Республіки Рамзаном Кадировим. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили наміри президента-агресора.

Володимир Путін та Рамзан Кадиров

Фото – t.me/s/RKadyrov_95

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що на тлі чуток про стан здоров’я Кадирова та скандалу через відео, на якому його син б’є арештованого в СІЗО, Кремль показав нібито зустріч лідера росіян з главою Чечні.

У звіті Інституту вивчення війни сказано, що під час зустрічі президент-агресор «високо оцінив» дії чеченців на фронті в Україні, інформує «НБН».

Раніше Путін та Кадиров зустрічалися 23 березня, тоді глава республіки виглядав стривоженим, проте вчорашні події – це, ймовірно, спроба керівництва РФ підтримати ставленика Кремля у Чечні.

Аналітики вважають, що, незважаючи на останні події навколо головного чеченського бойовика, Путін таким жестом висловив готовність продовжувати підтримку Кадирова у відповідь на прояв його лояльності після «бунту» ПВК «Вагнер» наприкінці червня.

Зазначимо, що речник російського лідера Дмитро Пєсков відмовився коментувати кадри побиття ув’язненого в СІЗО сином Кадирова Адамом. При цьому сам 15-річний чеченець раніше залишив у Мережі зухвале послання, натякнувши, що він залишиться безкарним.

Exit mobile version