Шольц пояснив небажання Берліна надавати Україні ракети Taurus

Глава німецького уряду Олаф Шольц висловився щодо питання постачання Taurus. Канцлер пояснив, чому Берлін не прагне передавати Києву ці авіаційні крилаті ракети.

Олаф Шольц

Фото – delfi.lt

Під час прес-конференції на полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді у четвер, 5 жовтня, канцлер ФРН пояснив небажання Берліна відправляти в Україну ракети Taurus.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на американське видання Politico.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ про те, чому він все ще не схвалив передачу такої зброї Києву, німецький політик заявив, що відповідне рішення ухвалять після ретельного обміркування.

За словами глави уряду Німеччини, коли війна триває довго, подібні розмірковування «не можуть припинитися одразу», пославшись на те, що Берлін має брати до уваги те, що від нього вимагає Конституція та варіанти дій уряду ФРН.

Канцлер не уточнив, які саме обмеження, згідно з Конституцією, він має на увазі. При цьому Шольц традиційно додав, що Німеччина не має стати стороною війни.

Раніше в Бундестазі закликали відправити ракети Taurus Україні якнайшвидше. Заява викликала істерику у екс-президента РФ Дмитра Медведєва. Скандальний політик заявив, що Росію нібито підштовхують до Третьої світової війни.

Exit mobile version