Затаїв образу через ситуацію з Тимошенко: стала відома причина неприязні Фіцо до України

Новий прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо має особисті причини не любити Україну. ЗМІ нагадали про ситуацію, яка сталася з політиком у Києві ще 14 років тому.

Роберт Фіцо

Фото – ap.org

Видання Politico у своєму матеріалі пише про те, що новий глава словацького уряду має особисту причину неприязні до України. Журналісти нагадали, що у 2009 році Кремль припинив транспортувати газ через територію України до держав Європейського Союзу, інформує «НБН».

У розпал зими у Словаччині розпочалася криза, країна втрачала близько 100 мільйонів євро на день через зупинку заводів. Фіцо почав дзвонити Путіну і главі українського уряду Юлії Тимошенко, закликаючи їх відновити постачання «блакитного палива».

Високопоставлений словацький чиновник розповів Politico, що вранці 14 січня делегація прем’єр-міністра прибула до Києва для зустрічі з Тимошенко, на яку представників Братислави запросили лише через три години.

Словацька сторона була здивована тим, що на заході були присутні представники ЗМІ. У присутності журналістів прем’єр-міністерка України 20 хвилин лаяла колегу за те, що у газовій суперечці він підтримав РФ. Фіцо почував себе приниженим, його обличчя почервоніло від гніву.

Після цього представники Братислави вирушили до російської столиці. Путін зустрів делегацію у розкішній Георгіївській залі Кремля, церемонія була ретельно продумана.

В результаті Фіцо після інциденту з Тимошенко у Києві зайняв відверто антиукраїнську позицію.

Нагадаємо, Братислава відмовилася передавати Україні останній пакет військової допомоги. Глава Словаччини спробувала прояснити ситуацію.

Exit mobile version