Євросоюз відстає від плану передачі мільйона снарядів Україні до березня 2024 року – ЗМІ

Європейський Союз відстає від плану щодо постачання мільйона артилерійських боєприпасів для Збройних сил України до березня наступного року. ЗМІ стверджують, що поки що він виконаний лише на 30%.

Україна і ЄС

Фото – reuters.com

Журналісти Bloomberg нагадали, що Євросоюз пообіцяв передати Києву артилерійські снаряди протягом року зі своїх запасів, а згодом через контракти про спільні закупівлі та збільшення промислових потужностей, інформує «НБН».

Видання зазначає, що минуло понад 6 місяців, проте Європейський Союз виконав лише 30% плану щодо постачання боєприпасів в Україну. Крім того, ЄС ризикує не досягти мети, зважаючи на обсяг підписаних контрактів.

Джерела повідомили журналістам, що кілька країн-членів організації звернулися до відділу зовнішньої політики Євросоюзу, закликавши подовжити терміни реалізації плану забезпечення ЗСУ артилерійськими снарядами. Зокрема, Америка вважає, що Європейський Союз має активізувати свої зусилля.

Ще однією перешкодою на шляху надання боєприпасів Києву стало зростання цін на снаряди. У зв’язку з цим виділених ЄС коштів на реалізацію ініціативи може виявитися недостатньо.

Нагадаємо, у США відповіли, чи справді Вашингтон віддав Ізраїлю боєприпаси, які були обіцяні Україні.

Exit mobile version