У Євросоюзі готуються до великих проблем із Угорщиною, ізоляція Орбана посилюється – ЗМІ

Політика глави угорського уряду Віктора Орбана змушує Європейський Союз дедалі більше сумніватися у Будапешті. У Євросоюзі очікують, що проблем із цією країною ставатиме тільки більше.

Віктор Орбан

Фото – bloomberg.com

Британське видання The Guardian, посилаючись на неназваних дипломатів, які обіймають високі посади в Євросоюзі, розповіло, що в ЄС почали ще більше сумніватися у Будапешті після зустрічі угорського прем’єр-міністра з кремлівським диктатором Володимиром Путіним у Пекіні, повідомляє «НБН».

Крім того, Орбан нещодавно порівняв Європейський Союз із СРСР. Скандальна заява підірвала довіру країн-членів організації до Угорщини як до партнера та союзника.

Один із дипломатів заявив журналістам, що проблеми з Будапештом посилюватимуться і нестимуть загрозу рішенням ЄС із стратегічно важливих питань.

За словами іншого дипломата, у Євросоюзі посилюється ізоляція Угорщини, оскільки затримка інтеграції Швеції у Північноатлантичний Альянс негативно впливає на безпеку членів НАТО.

Раніше ЗМІ з’ясували, чому партія Орбана заблокувала розгляд ратифікації вступу Швеції до Організації Північноатлантичного договору.

Exit mobile version